Özel Eller Yöresel Lezzetler-eTwinning projesi Kapsamında Gül Lokumu ve Kabune Pilavı Yapıldı
ÖZEL ELLER YÖRESEL LEZZETLER E-TWİNNİNG PROJESİ
Farklı illerden özel eğitim meslek okulu yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri 'Özel Eller Yöresel Lezzetler" isimli eTwinning projesi ile bir araya geliyor.Projeye katılım sağlayan 7 farklı ilden 8 okulumuz şu şekildedir;
ISPARTA (Isparta Özel Eğitim Meslek Okulu)
KAYSERİ ( İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu)
KAYSERİ Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu)
BURSA ( Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu)
KÜTAHYA ( Kütahya Özel Eğitim Meslek Okulu)
ERZURUM (Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu)
MUĞLA ( Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ve
İSTANBUL (Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okulu)
Tüm bu illerde ki özel şeflerimiz kendi yörelerine ait yöresel lezzetlerini zoom üzerinden tanıtıp, tarifini vermekte, aynı anda diğer illerdeki özel şeflerimizde kendi mutfaklarında uygulama yapmaktadır. Böylece aynı anda tüm illerde aynı lezzetler ortaya çıkmaktadır.
Proje kapsamında geçtiğimiz hafta Kayseri haftası olduğundan perşembe günü mantı ve cuma günü Kayseri yağlaması yapılmıştır.
Bu hafta ise Isparta ilimize has Yıldırım Şekerleme ile iş birliği yapılarak gül lokumu, ısparta düğünlerinin vazgeçilmezi kabune pilavı yapılmıştır. Etkinliğimize 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe özel Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Güçlü de teşrif etmişlerdir.